Till höger Marc Ahrenfeldt Jeel, vd, och Lone Kjær, CFO, är Dantras nya ledarduo efter att förre vd:n Kenneth Jensen till vänster har lämnat sin post. Foto: Dantra Group. Till höger Marc Ahrenfeldt Jeel, vd, och Lone Kjær, CFO, är Dantras nya ledarduo efter att förre vd:n Kenneth Jensen till vänster har lämnat sin post. Foto: Dantra Group.

Dantra Group får ny vd efter 102 år med familjen Jensen

För första gången på över 102 år heter Dantras vd inte längre Jensen i efternamn. När tidigare vd:n Kenneth Jensen drar sig tillbaka har den operativa chefen Marc Ahrenfelst Jeel övertagit rollen som vd för det anrika företaget.

Efter 102 år och fyra generationer med familjen Jensen i ledningen av specialtanktransportören Dantra Group, får företaget nu sin första vd utanför familjen.

Kenneth Jensen kommer fortfarande att vara knuten till Dantra Group, men i en mindre roll som åkare samt inköp och försäljning av material. Han kommer även att ingå i företagets styrelse.

Ägarförhållandena inom Dantra Group påverkas inte.

Vi har tidigare berättat om att Dantra Groups fordon körde för Cirkle K, men förlorade uppdraget när polska Samat presenterade ett bud som Circle K antog.

Då sade en representant för Dantra till oss att det pris Samat erbjudit Circle K inte är möjligt att köra transporterna för, även om de har polska förare, varför det inte blev aktuellt att bjuda under. Dantras förare erbjöds möjlighet att följa med över till Samat, men den absoluta majoriteten av förarna avstod möjligheten.

Reaktionerna bland svenska åkerier blev också påtaglig vilket vi kunde berätta om.

De farhågor som uttryckts om Samat besannades och Circle K avbröt samarbetet med Samat efter en rad problem och Martinsen Transport AB tog över. Kort därefter meddelade Cirkle K att man skulle driva transporterna i egen regi.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-29 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Familjeföretag Lastbil Mantra Group Samt Specialtanktransport Tanktransport