Circle K ska köra eget bränsle med egna fordon

Circle K har beslutat att köra sitt eget bränsle med egna fordon och egna chaufförer. Martinsen Transport AB är det enda åkeri som inte får förnyat kontrakt med Circle K, men Circle K har varit nöjda med samarbetet, men nu är det dags för förändringar.

Under en tid tog Circle K in franska Samat Group för att köra bränsle i Sverige via det svenska Samat Sverige AB. Det samarbetet tog slut efter en rad problem. Samat Sverige AB ersattes av Martinsen Transport AB. Nu har Circle K bestämt sig för att ta kontrollen över sina egna bränsletransporter vilket ledde till att Martinsen Transport var det enda bolag som inte fick förnyat kontrakt.

Circle K kommer att driva transporterna i egen regi i Sverige och Baltikum.
– Vi kommer att köpa in egna fordon för detta, säger Circle K.

Vi har av chaufförer hos Martinsen Transport fått höra att Circle K erbjudits anställning.
– Vi har ännu inte haft kontakt med några chaufförer gällande eventuella anställningar hos oss. Vi kommer att vara i behov av chaufförer framöver och vi planerar att mötas inom kort för att prata om vilka möjligheter som finns hos oss på Circle K, svarar Circle K.

De förare vi talat med, kände en osäkerhet inför vilket avtal som Circle K kommer att använda sig av – Handels eller Transports.
– Vi ser att det är Transports avtal som vi kommer att använda oss av, svarar Circle K.

Övertagandet av transporterna kommer att ske i tre etapper. Den första sker den 30 juni 2021 och då gäller det Norrköping och Västerås. Etapp två sker den 31 januari 2022 när man tar över Stockholm, Göteborg och Halmstad. Etapp tre äger rum den 30 maj 2022 då Malmö och Kalmar tas över.

Innan intervjun avslutas, vill Circle K passa på att berätta att de haft ett mycket bra samarbete med Martinsen som gjort ett väldigt bra jobb under åren.
– Vi på Circle K är en del av ett globalt företag som på alla områden fokuserar på att lära av varandra och ta del av de bästa lösningarna på alla våra marknader. Genom vår verksamhet i USA har vi tagit del av fördelarna av att driva transporterna på egen hand. Det har vi gjort tidigare i Europa med gott resultat och nu går vi in den verksamheten igen med stort engagemang och hög ambition. Vi ser verkligen fram emot att starta igång med Circle K:s egna tankbilar och egna chaufförer, säger Circle K avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-04 12:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Martinsen Transport Tanktransporter