Bilia expanderar sin serviceverksamhet i norra Sverige

Bilia har träffat avtal om att förvärva Hellgrens Lastvagnsservice AB och Skellefteå Billackering AB i Skellefteå. Verksamheten bedrivs av två bolag under samma tak och utgör en fullserviceanläggning med reparation, service, påbyggnation och lackering av transport- och lastbilar. Tillträdet skedde igår, den 31 augusti.

Verksamheten som förvärvas redovisade för 2021 en total omsättning på cirka 28 Mkr och har idag 19 personer anställda.

– Genom förvärvet av Hellgrens Lastvagnsservice AB och Skellefteå Billackering AB fortsätter vi expandera Bilias verksamhet i norra Sverige. Detta möjliggör en utveckling av vår lastbilsverksamhet för Mercedes i den viktiga och expansiva Skellefteåregionen och stärker upp vårt servicenät längs Norrlandskusten, säger Per Avander, Bilias vd och koncernchef.

– För att möta den kraftiga expansionen i Skellefteå med omnejd ser vi att Bilia som nya ägare till våra företag kan tillföra de resurser som krävs för fortsatt utveckling av verksamheten och våra medarbetare. Anders Hellgren går in i rollen som platschef och ser fram emot att tillsammans med personalen ta hand om såväl befintliga som nya kunder, kommenterar Anders och Magnus Hellgren, ägare.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-01 08:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilia Ekonomi Företagsnyheter Hellgrens Lastvagnsservice AB Skellefteå Billackering AB