Foto: @WITD. Foto: @WITD.

Färdskrivarfusk dyrt för föraren

"Ovanligt" är hur den polska vägtrafikinspektionen beskrev en färdskrivarmanipulation som poliser upptäckte under en kontroll av en lastbil och chaufför från Moldavien. En utrustning möjliggjorde att färdskrivaren registrerade vilotid under körning.

Under kontrollen utmed den polska riksvägen nr 2, fann inspektörerna en färdskrivarbrytare som gjorde det möjligt för lastbilens förare att registrera en viloperiod när som helst, även om fordonet var i rörelse.

Att använda denna typ av utrustning är inte ett särskilt nytt eller uppfinningsrikt sätt att undvika böter, men inspektörerna tyckte att sättet som utrustningen placerats på i detta fallet, var särskilt innovativt.

I rättvisans namn ska sägas att föraren inte hade använt utrustningen under den senaste resan till Moldavien, men det räddade honom inte från att straffas eftersom han haft tillgång till en olaglig utrustning.

Det kostade föraren motsvarande cirka 26 200 kronor vilket dessutom endast är en förskottsbetalning inför den slutgiltiga summan.

Dessutom fick föraren betala för återställandet av färdskrivaren, avslutar trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-20 09:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Böter Färdskrivarfusk Kitasgivare Maget Polen Polis Snaktionsavgift