Nooteboom med hydraulisk breddningsfunktion

Det senaste tillskottet i Nooteboom-sortimentet är OSD-73-04, en låglastare med hydraulisk breddning för den europeiska marknaden. Trailern är speciellt utvecklad för transport av maskiner som väger upp till cirka 47 ton. Även maskiner med en spårbredd på upp till 2,9 meter och en längd på minst 5 meter kan transporteras effektivt och säkert.

Den robusta designen, användarvänligheten och den enkla lösningen med ett minimum av rörliga delar är viktiga egenskaper hos denna senaste OSD-73-04(S). Den 4-axlade trailern finns tillgänglig med ett utdragbart lastgolv och med två självstyrande axlar.

Inom den internationella transportmarknaden för specialtransporter finns ett växande intresse för hydraulisk breddning av trailern. Med nya OSD-73-04(S) kan lastområdet snabbt och enkelt breddas från 2,5 meter till 3,21 meter. Med en knapptryckning kan lastgolvets bredd justeras steglöst med vänster och höger sida separat justerbara.

För extra grepp är de rörliga delarna försedda med ett toppskikt av gummi som standard, men viktökningen den hydrauliska breddningsutrustningen medför är minimal i jämförelse med en trailern som har manuell breddning.

I grundutförandet är trailern inom lagliga 2,55 meter och får även transportera delbar last.

Att bredda från 2,54 meter till 3,21 meter är inte möjligt med en manuell breddning. Då börjar man med en bredd på 2,72 meter som kan breddas till 3,24 meter, men nackdelen är då att man inte får transportera delbar last. Med hydraulisk breddning får man det bästa av två världar, säger Nooteboom.

För säker och effektiv lastning och lossning av maskiner är trailern utrustad med fyra meter långa automatiska hydrauliskt fällbara ramper som klarar ett maximalt hjultryck på 15 ton per ramp. Lutningen är endast 11 grader.

Stålramperna är försedda med trädelar. Baktill är fordonet som standard utrustad med manuella nedfällbara stödben. Hydrauliska bakre stödben är tillval. Dessa är steglöst justerbara på båda sidor vilket är bra på ojämna ytor.

Redan nu har ett stort antal av fordonet beställts varav många också levererats, särskilt i Storbritannien.

 För säker och effektiv lastning och lossning av maskiner är trailern utrustad med fyra meter långa automatiska hydrauliskt fällbara ramper som klarar ett maximalt hjultryck på 15 ton per ramp.
För säker och effektiv lastning och lossning av maskiner är trailern utrustad med fyra meter långa automatiska hydrauliskt fällbara ramper som klarar ett maximalt hjultryck på 15 ton per ramp.

Om artikeln

Publicerad: 2022-04-06 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Gods. Lastbil Lastbil Maskintransport Nooteboom Specialtransport Vägtransport