Amazon börjar använda fem dragbilar av typen DAF CF Electric i sin brittiska fordonspark för middle mile-leveranser. Amazon börjar använda fem dragbilar av typen DAF CF Electric i sin brittiska fordonspark för middle mile-leveranser.

Fem DAF CF Electric lastbilar till Amazon UK

DAF levererar fem dragbilar av typen CF Electric till Amazon UK. De helt elektriska fordonen med en tågvikt på 37 ton blir en del av Amazons fordonspark för middle mile-leveranser och transporterar varor helt avgasfritt. De fem lastbilarna av typen DAF CF Electric är de första ellastbilarna för middle mile-leveranser som Amazon använder i Europa.

Fordonen utgör en viktig milstolpe i elektrifieringen av Amazons fordonspark och bidrar till Shipment Zero, Amazons mål att leverera 50 procent av sina leveranser med nettonollutsläpp av koldioxid före 2030. De fem fordonen ersätter diesellastbilar, vilket möjliggör upp till 100 000 vägmil per år som drivs med förnybar el och förhindrar utsläpp av cirka 170 ton koldioxid.

Fakta om DAF CF Electric, dragbil och lastbil
DAF CF Electric finns som 4×2-dragbil (tågvikt: 37 ton) och som 6×2-lastbil (bruttovikt: 28 ton) med styrd bakaxel för maximal manövrerbarhet. Elmotorn på 210 kW (240 kW toppeffekt) får ström från ett batteri på 350 kWh (315 kWh effektiv kapacitet). Full laddning tar bara cirka 75 minuter med en laddningsstation med en kapacitet på 250 kW.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-28 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF; Amazon UK Ellastbil Gods koldioxid Middle-mile Näthandel Nettonollutsläp transporter