DB Schenkers nya terminal i Södertälje är sammanlagt 17 200 m2. Till vänster Franco Carbajal, chef för DB Schenkers nya Distrikt Södertälje. DB Schenkers nya terminal i Södertälje är sammanlagt 17 200 m2. Till vänster Franco Carbajal, chef för DB Schenkers nya Distrikt Södertälje.

DB Schenker öppnar ny Södertäljeterminal

Idag den 21 februari öppnar DB Schenkers terminal i Almnäs strax söder om Södertälje. Den nya terminalen gör att de kan öka servicen till kunderna i Södertäljeområdet och norra Södermanland. Den nya terminalen kommer dessutom att sysselsätta cirka 200 personer i den nya anläggningen.

Stockholmsregionen upplever en mycket stor tillväxt. En terminal söder om staden behövs för att avlasta Schenkers nuvarande verksamhet som utgår från Spånga, norr om Stockholm. Att ha en terminal i Södertäljeområdet har länge stått högt på önskelistan.

Den nya terminalen ligger i det växande logistikområdet Stockholm syd, Almnäs och har alla förutsättningar att bli ett framtida logistiknav tack vare närheten till E20/E4.
– Vår terminal i Södertälje gör det möjligt att leverera tidigare och hämta senare hos våra kunder söder om Stockholm. Det är en stor fördel för såväl avsändare som mottagare av gods. Vi får också en ökad leveranssäkerhet eftersom godset till och från det här området inte behöver passera genom Stockholm som tidigare, säger Franco Carbajal, chef för DB Schenkers nya Distrikt Södertälje.

Den nya anläggningen är på sammanlagt 17 200 kvadratmeter vilket gör den till en av de största i Schenkers nätverk med 29 terminaler över hela Sverige. Totalt kommer cirka 200 personer att vara sysselsatta när verksamheten är i full gång.

Anläggningen är utrustad med 150 kW solcellsanläggning vilket motsvarar årsförbrukningen för cirka 15 svenska normalvillor. Man använder också bergvärme för att minska miljöpåverkan. Laddstolpar för eldrivna paket- och distributionsbilar är installerade i lastportar och vid parkeringsplatser. Området är även förberett för att ställa om till en helt elektrifierad fordonsflotta.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-21 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Almnäs Laddstolpar Lager Miljö Schenker Södertälje Terminal transporter