Brett Parker framför ett av de ukrainska ekipage som stannat på parkeringen för att invänta utvecklingen i hemlandet. Brett Parker framför ett av de ukrainska ekipage som stannat på parkeringen för att invänta utvecklingen i hemlandet.

Bardon Truck Park hjälper ukrainska förare

”Alla måste hjälpa till”

Bardon Truck Park i Storbritannien erbjuder ukrainska förare hjälp utan några som helst kostnader. ”Jag uppmanar alla truckstop i hela Europa att göra detsamma”, säger Brett Parker chef för lastbilsparkeringen.

Bardon Truck Park strax nordväst om Leicester i Storbritannien, har reagerat på den rådande situationen som gjort att många ukrainska förare först inte kunde åka hem, men nu väljer att inte göra det.

På Bardon Truck Parks Facebooksida har man gått ut med information om att ukrainska förare och transportaktörer kan få säker parkering på platsen. Vi kontaktar Brett Parker som är chef på Bardon Truck Park. Han uppmanar alla att hjälpa till på alla sätt de kan.
– Vi erbjuder säker parkering, skjuts till flygplats, mat och dryck, dusch, tvättmaskin, tillgång till lokaler och internet, allt helt utan kostnader, säger Brett.

Alla förare kanske inte nås av informationen om vad som erbjuds och att det kanske inte finns någon som erbjuder detsamma i närheten av var lastbilen befinner sig, varför Brett uppmanar alla att öppna upp sina anläggningar på samma sätt.
– Och om du ser en ukrainsk lastbil parkerad utmed vägen, stanna och fråga om de behöver hjälp. Kanske behöver de mat och vatten? Kanske kan du tipsa om vart de kan köra för att den hjälp de behöver. Dela med dig av nyheter så att de får veta mer om vad som händer i hemlandet när de inte kan hämta information själva, säger han.

Inlägget på Facebooksidan delas just nu snabbt och han hoppas att även Sverige ska göra detsamma så att det når ut till alla förare och även för att inspirera andra länders truckstop att erbjuda detsamma.

Brett är i grunden själv lastbilschaufför och säger att nu är tiden att vi står tillsammans.
– Oavsett nationalitet så är vi i samma bransch och vi måste hjälpa varandra i denna mycket tragiska stund. Hade det varit jag som hamnat i denna situation, hade jag också velat få hjälp, säger Brett.

Att det ens pågår ett krig är bedrövligt, tycker Brett.
– Alla krig är onödiga, men här handlar det om ett krig som kommer att få oerhörda konsekvenser oavsett vilka insatser omvärlden gör eller inte gör, avrundar Brett Parker, Brandon Truck Park.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-28 11:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Bardon Truck Park Brett Parker Lastbilsparkering Speditörer transporter Ukraina