Kombitrafik blev otillåtet cabotage – fick betala 60 000

Dragbilen rullade in i Sverige den 12 december förra året och sedan dess har den inte lämnat landet. Transportören hävdar att man kör kombitrafik, likväl slutade det med att företaget fick betala 60 000 kronor i förskott för att ha brutit mot cabotagereglerna.

Det lettiska ekipaget vinkas in för rutinkontroll på Långeberga kontrollplats vid Helsingborg igår, måndag. Föraren kan visa upp en färjebiljett som talar om att dragbilen kom till Sverige den 12 december förra året. Och sedan dess har den varit här.

På bilinspektör Oscar Davidsons uppmaning överräcker föraren transportdokument som sträcker sig från den 27 december fram till igår, den 10 januari.
– Det saknades väldigt många uppgifter i handlingarna. Vissa var till exempel helt blanka i rutan där det ska framgå vem som är avsändaren, förklarar Oscar.

Utan att gå i detalj på vilka brister dokumenten i övrigt hade, var det ”felaktigheter” som utgjorde den röda tråden under kontrollen.

Den gångna natten fick föraren tillbringa utanför polishuset i Helsingborg, med en klamp på dragbilens ena framhjul.
– Idag vid 09.30-tiden betalades förskottet och dragbilen kunde köra iväg. Utan trailern, som fick hämtas av en annan ”laglig” dragbil, berättar Oscar Davidson.

Här kan du läsa fler artiklar om otillåtet cabotage!

Om artikeln

Publicerad: 2022-01-11 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Cabotage Helsingborg Kombitransport Trafikpolisen Transportfusket