Divisionerna DHL Freight, DHL Supply Chain och DHL Global Forwarding har alla utsetts till Top Employer Sweden 2022, en certifiering från Top Employer Institute som ges till världens främsta arbetsgivare. Foto: DHL Divisionerna DHL Freight, DHL Supply Chain och DHL Global Forwarding har alla utsetts till Top Employer Sweden 2022, en certifiering från Top Employer Institute som ges till världens främsta arbetsgivare. Foto: DHL

DHL får certifieringen Top Employer 2022

Divisionerna DHL Freight, DHL Supply Chain och DHL Global Forwarding har alla utsetts till Top Employer Sweden 2022, en certifiering från Top Employer Institute som ges till världens främsta arbetsgivare. DHL Freight får utmärkelsen för tredje året i rad och DHL Supply Chain samt DHL Global Forwarding är nytillkomna för året.

– Jag kan med stolthet konstatera att vi även 2022 har lyckats certifiera oss som Top Employer. Det här är ett av bevisen på att hela vår organisations engagemang ger resultat. Engagerade medarbetare är en förutsättning för att bolaget ska kunna leverera en hög kvalitet, säger Robert Zander, vd på DHL Freight Sverige.

Certifieringen ges ut av Top Employer Institute som undersöker företag baserat på en djupgående granskning av bolagets processer inom sex områden: steer, shape, attract, develop, engage och unite. Tack vare ett gediget arbete uppfyller DHL Freight, DHL Supply Chain och DHL Global Forwarding kraven inom alla områden, vilket säkerställer en god och positiv arbetsmiljö.

DHL skriver i ett pressmeddelande att de arbetar mycket med dessa frågor genom olika aktiviteter. Exempelvis erbjuder DHL sina anställda ett brett utbud av utbildningar, däribland inom logistik, ledarskap och processer.
– En god arbetsmiljö och engagerade medarbetare är nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Därför är det mycket glädjande att vi i Sverige nu har fått certifieringen Top Employer 2022. Detta visar att vi gemensamt har lyckats skapa en arbetsmiljö som kan sälla sig till det globala toppskiktet, och det ger oss en bra grund för oss alla att stolt kunna fortsätta utvecklas på, säger Eija Komulainen, Head of HR Nordics, DHL Supply Chain.

– Jag är jätteglad och stolt över att vi kan fira att vi har klarat Top Employer-certifieringen och att vi har blivit utnämnd till en Top Employer! Vi har nu fått ett kvitto på att vi har bra personalrelaterade processer i företaget! Vad som samtidigt är bra med den här undersökningen är att vi även får en god bild över vilken förbättringspotential som finns och att vi därmed kan lägga vårt fokus på rätt aktiviteter för att bli ännu bättre som företag. Vi vill hela tiden höja ribban och bli bättre på det vi gör, säger Ulf Nilsson, vd på DHL Global Forwarding.

Om artikeln

Publicerad: 2022-01-27 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Företagsnyheter Top Employer 2022