Foto: S-E Lindstrand

Storaffär när Volvo-återförsäljare i USA byter ägare

Koncentrationen inom återförsäljarnäten för tunga lastbilar i USA fortsätter. I dagarna bekantgjordes att Volvohandlaren Vanguard Truck Centers köper Advantage Trucks i North Carolina av ägaren Terry Young.

Terry Young började arbeta med Volvo i USA redan på sent 1970-tal och var en drivande kraft inom Volvo White Truck Corporation alltifrån starten 1981 i Greensboro.

Terry Young är en veteran inom Volvo Trucks North America med över 40 år i branschen. Foto: S-E Lindstrand

1995 lämnade Terry bolaget och köpte Volvo GM:s återförsäljarfilial i Charlotte under namnet Carolina Trucks. En verksamhet som han sedan expanderade till flera orter under namnet Advantage Truck Centers.

Vanguard-koncernen bedriver verksamhet i Georgia, South Carolina, Texas och Arizona. I och med förvärvet av Advantage Trucks tre försäljnings- och serviceverksamheter i Charlotte, Greensboro och Hickory utökas Vanguards antal auktoriserade Volvo Trucks-återförsäljare från 20 till 23.

Vanguards får därmed runt 900 anställda av vilka 360 speciellt ägnar sig åt service- och reparationer av Volvo.

Affären inkluderar även ett omfattande reservdelslager samt en av de största leasingverksamheterna inom Volvo Trucks återförsäljarnätverk.

Vanguard grundades 1989 och öppnade sitt första Volvo Trucks-återförsäljarskap i Atlanta 1994.

Advantage Truck i Greensboro, North Carolina ligger längs Interstate 40 och är ett av tre återförsäljarställen som nu köpts av Vanguard Truck Centers. Detta gör Vanguards till en av de största Volvohandlarna i USA. Foto: S-E Lindstrand

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-25 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Advantage Trucks Företagsäffärer North Carolina Terry Young Vanguard Truck Center Volvohandlare