Foto: Gideon Brothers

Nu växlar DB Schenker upp samarbetet med startups

Det finns många smarta entreprenörer där ute som vill förbättra branschen, men som saknar volymer, kundkontakter och finanser. Och så finns det logistikjättar som sitter på erfarenhet, global infrastruktur och kapital. Det är här Schenker Ventures kommer in i bilden.

Transport och logistikbranschen befinner sig i en fantastiskt spännande tid. Något av en omställningens tid. Logistiken blir alltmer komplex och kraven från mottagare och avsändare ökar. Hållbarhet och digitalisering går hand i hand för att möjliggöra framtidens lösningar.

DB Schenker räknar sig som varandes bland de mest meriterade aktörerna på marknaden, men säger att man inte kan komma på alla de bästa idéerna själva. Inte heller lämpar sig allting för att skala upp direkt utan behöver istället testas i mindre skala först. Samtidigt finns det mängder av smarta entreprenörer där ute som vill förbättra branschen, men som inte har förutsättningar i form av volymer, kundkontakter och finanser. Det är här Schenker Ventures kommer in i bilden.

Jochen Thewes som är vd på DB Schenker säger att de vill vara en möjliggörare för nya idéer inom logistikbranschen, bygga en digital och hållbar framtid.
– Vårt nya initiativ Schenker Ventures kommer att möjliggöra innovation genom kreativitet och entreprenöriell frihet, förklarar han.

Redan sedan tidigare samarbetar DB Schenker med över 50 startups och teknikbolag världen över. Ett av dem är kroatiska Gideon Brothers som kombinerar artificiell intelligens med robotteknik. Tillsammans utvecklar de nu verkliga lösningar för verkligt gods. Syftet är att skapa lösningar för de allt mer komplexa värdekedjorna med högre förväntningar från kunderna, större variation i sortiment och frekvens, samt det ökade antalet leveranslösningar som finns på marknaden.

Mer specifikt handlar DB Schenkers investering i Gideon Brothers om att utveckla lösningen med lagerrobotar som med hjälp av visuella sensorer och artificiell intelligens gör dem självkörande.
– Schenker Ventures vilar på en grundläggande princip: Bra idéer behöver entreprenöriell frihet. Grundarna behöver kunna ha fortsatt kontroll över sitt startup-företag. DB Schenkers bidrag till ekvationen är erfarenhet, kunskap, global infrastruktur och kapital, berättar Patric Hoffman som är ansvarig för Schenker Ventures.

Startups och andra intresserade som vill veta mer kan besöka schenker-ventures.com för mer information – eller kanske för att pitcha sin egen affärsidé.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-27 09:25
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Gideon Brothers Hållberhet Lagerhantering Lagerrobotar Logistik Miljö Startups Transport