Christmas Convoy 2021 – i Örebro

Äntligen körs den uppskattade Christmas Convoy igen i Örebro. Ännu en gång går alla pengar som kommer in till Nyckelfonden på USÖ som forskar bland annat i barnsjukdomar. Tillställningen som sprider ljus i Örebromörkret, är uppskattad hos allmänheten som kantar vägen. Traditionen trogen, kommer även Bärgar-Berra från TV-programmet Vägens Hjältar att vara Tomten som delar ut en julklapp till barnen.

Efter att pandemin omöjliggjorde förra årets konvoj, körs nu den fjärde julkortegen i Örebro. Senast var det 2019 vi kunde rapportera om eventet. Fredagen den 17 december klockan 18.00, rullar kortegen iväg från Örebro Truckstop för att köra igenom Örebro City för att önska alla god jul.

Tidigare har cirka 40-talet ekipage deltagit i kortegerna. Varför inte fler?
– När vi söker tillstånd hos polisen måste vi ange hur många fordon det blir och vi har sagt cirka 40 fordon. Med andra ord är platserna begränsade och jag hoppas att alla som vill vara med skyndar att anmäla sig, säger Thomas Hydén som driver Trucknet Radio.

En mindre startavgift om 300 kronor tas ut av deltagarna, samma summa som de föregående åren.
– Vi vänder oss som alltid till barnen som också erbjuds att åka med i lastbilarna. Startavgiften som tas ut går oavkortat till Nyckelfonden på USÖ som bland annat forskar i barnsjukdomar, säger Thomas Hydén.

När kortegen återkommer till Örebro Truckstop är det dags för barnen att få en julklapp av självaste Tomten som även i år heter ”Bärgar-Berra”, känd från TV-serien Vägens Hjältar.

Tidigare har det varit livemusik på matstället på Örebro Truckstop, men i samband med pandemin, stängde restaurangen. Blir det någon musik i år?
– Jamen absolut! Det har nyligen öppnats en ny restaurang på platsen och de välkomnar oss med öppna armar. Däremot har tidsperspektivet krympt varför vi inte vet om vi hinner få fram livemusik, men musik och härliga jullåtar kommer vi definitivt att se till att ordna – live eller inte, säger Thomas Hydén.

Den som är intresserad av att anmäla sin ”julpyntade” lastbil, skickar in en kvällsbild på bilen till: trucknetradio@telia.com.
– Och glöm inte att platserna är begränsade till antal, avrundar Thomas Hydén.