Christmas Convoy för tredje året i rad

I år blir det en Luciakortege som körs genom Örebro city fredagen den 13 december. Det blir en kortege som denna gång får ett lite ovanligare utseende och i år deltar även fordon från Nederländerna och Norge. Åter är det Nyckelfonden man samlar in pengar till.

Thomas Hydén som under många år drev Trucknet Radio, berättar att kortegen består av i täten ett antal mindre fordon varav den första är försedd med Luciakrona, tätt följd av tärnor och Tomte. Även i år står Trucknet Radio för arrangemanget.

Med på första bilen kommer Bärgar-Berra med hunden Signe från TV-serien Vägens Hjältar att finnas. Därefter följer ett 40-tal lastbilar pyntade med massor av lampor och ännu fler lampor.
– Det är lastbilar från olika delar av landet, ja till och med från Nederländerna och Norge, som kommer hit enbart för att köra i denna kortege och lysa upp transportstaden Örebro, berättar Thomas Hydén.

Lastbilar får ofta klä skott för mycket negativt i samhällsdebatten, men genom kortegen lyfter man fram något positivt runt dem.
– Det är tredje gången vi arrangerar konvojen och samtidigt samlar in pengar till Nyckelfonden. Idén kommer från de åkerier och chaufförer som deltar i kortegen. Vi kommer även att auktionera ut en del saker där pengarna som kommer in, oavkortat går till Nyckelfonden, säger Thomas Hydén.

Konvojen utgår från restaurang American Drive In på Örebro Truckstop klockan 17.30. Färdvägen går via Södra Infartsleden, Trädgårdsgatan, Östra Nobelgatan och Östra Bangatan tillbaka ut till Örebro Truckstop.
– Det finns ju flera fina möjligheter att se kortegen utefter vägen. Bland annat vid Stortorgets nedre del vid Trädgårdsgatan, tipsar Thomas Hydén.

För mer info: Thomas Hydén 070-245 68 66
thomas@trucknetradio.se


Om artikeln

Publicerad: 2019-12-09 12:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Bärgar-Berra Christmas Convoy Nyckelfonden Örebro City Örebro Truckstop Trucknet Radio