En vinnare - Albin Lundberg, Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Foto: TYA. En vinnare - Albin Lundberg, Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Foto: TYA.

Albin Lundberg vinnare i Yrkes-SM i Sollefteå

Igår avgjordes den andra kvaltävlingen för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Sollefteå och vinnaren blev Albin Lundberg som går sista året på Sandbackaskolan med inriktning transport i Arvidsjaur. Med 131 poäng har Albin nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022.

På andra plats kom Alexander Norén, Borgarskolan i Gävle med 125 poäng och på en hedrande tredje plats placerade sig Isak Backman från Lapplands Gymnasium i Gällivare med 123 poäng.

TYA är en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, som hela tiden får rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar och inte minst tjejer, till ett yrke med stora möjligheter både vad arbetstillfällen och framtida utvecklingsmöjligheter beträffar samt att höja statusen på transportyrket, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-22 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufför Lastbil Transport TYA Yrkes-SM