Droger dödar på många sätt.

Drogpåverkad förare krockade med polisbil

En brittisk lastbilschaufför får fängelse i två år efter att hög på cannabis ha kört igenom ett avspärrning och därefter krockat med en polisbil. Polismännen skadades allvarligt då de förutom brutna revben även fick ryggradsskador.

Lastbilschauffören ställdes inför Lincoln Crown Court den 10 augusti åtalad för vårdslöshet i trafik som lett till allvarligt kroppsskada samt för att ha överskridit den tillåtna gränsen för cannabis. Han erkände sig skyldig i båda fallen.

Händelsen inträffade den 25 november förra året då polismännen från Lincolnshire hade begett sig ut till ett havererat lastbilsekipage på motorvägen A1.

Medan de stod stilla vid det havererade ekipaget, körde en annan lastbil igenom avspärrningen och krockade då med den stillastående polisbilen bakifrån och orsakade då allvarliga skador hor de båda poliserna som bröt revben. Bland annat bröt de revben och nyckelben samt fick ryggradsskador. Den ena polismannen fick även posttraumatisk stress efter händelsen.

Polisman Dan McCormack sade att det var en svår händelse med två personer ur min grupp drabbades när de var i tjänst för att skydda allmänheten i Lincolnshire.
– Denna händelse lyfter farorna med att sätta sig bakom ratten när man har använt droger. Förarens reaktionstid reduceras kraftigt och jag tvivlar inte på att drogerna i detta fallet var den främsta bidragande anledningen till denna olycka, säger han till Motor Transport.

Domen blev fängelse i två år och indraget körkort i fyra år. För att återfå körkortet, måste han köra upp igen.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-13 09:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Cannabis Drograttfylla Lastbilschaufför Polis Trafikolycka Transport