Foto: S-E Lindstrand

Volvo Trucks i USA sätter hårt mot hårt

Återupptar produktionen enligt företagets senaste avtalsförslag

Enligt ett färskt pressmeddelande så startar Volvo Trucks om produktionen vid den strejkande NRV-fabriken enligt villkoren i det avtalserbjudande som lämnades till UAW-facket centralt den 1 juli. Där godkändes avtalet men röstades ner av den lokala fackklubben i fredags 9 juli.

Som Proffs skrev igår, pågår en strejk på Volvo Trucks North America. Volvo kör nu över det lokala facket och uppmanar nu ensidigt alla anställda att omgående återvända till arbetet. Personal som infinner sig får genast de löneökningar och förmåner som anges i avtalet av den 1 juli.

Bonusar kommer att betalas ut vid den kommande ratificering av kontraktet. Det är oklart när sådan kan ske.
– Vi måste skydda företagets framtid och leverera lastbilar till de många kunder och återförsäljare vars företag och försörjning är beroende av våra produkter. Volvos senaste erbjudande ger betydande löneökningar och förstklassiga sjukförmåner för de anställda. 40 procent av den UAW-anslutna personalen stödde vårt förslag. Vi ser fram emot att alla nu kommer tillbaka och börjar bygga tunga lastbilar igen, säger NRV:s vice vd och chef Franky Marchand.

Vad som kommer att hända de anställda som inte hörsammar kallelsen till jobbet framgår inte av pressmeddelandet.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-13 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Konflikt Strejk USA Volvo Trucks