Trots förarbrist i Storbritannien: Inga visum till utländsk arbetskraft

Den brittiska regeringens planer för hur chaufförsbristen i Storbritannien ska tacklas fokuserar på rekrytering och utbildning. Trots förarbristen kommer inga temporära visum att utfärdas till utländska förare.

I ett uttalande den 20 juli, sade regeringen att den inte planerar att lägga till utländska lastbilsförare, trots ökande leveransproblem i hela transportkedjan.

Istället har regeringen lagt fram ett paket med åtgärder som sammanför transportbranschen och statliga myndigheter som tillsammans ska arbeta för och stödja rekryteringen av lastbilschaufförer, skriver Transport News.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-21 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsbrist Förarrekrytering Förarutbildning Storbritannien Utländsk arbetskraft Visum