Krafttag för att stoppa svarta körskolor

Igår den 29 juli, beslutade regeringen om åtgärder i syfte att ytterligare försvåra verksamheten för svarta körskolor. Antalet elever en privat handledare för övningskörning kan ha samtidigt, begränsas till fem elever. Vid uppkörning för B-körkort ska den bil som används tillhöra Trafikverket, en godkänd trafikskola eller en gymnasieskola.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).
– Svarta körskolor bidrar till osund konkurrens, lurar människor på pengar och den utbildning de behöver för att bli goda förare. I grunden handlar det om trafiksäkerheten på våra vägar. Med gårdagens beslut tar vi krafttag mot de svarta körskolorna, säger han.

De nya reglerna gäller från och med den 1 december 2021.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-30 11:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Infrastrukturminister Körskola Lagstiftning Regeringen Socialdemokraterna Tomas Eneroth