IVECO:s 600 000: e Eurocargo har byggts i Brescia

Iveco firar att den 600 000:e Eurocargo har byggts på den anrika produktionsanläggningen i Brescia, Italien. Milstolpen i Eurocargo-historien är en prestation som möjliggjorts av alla de som genom åren har bidragit till att etablera fordonet som ledande på sin marknad i Europa.

Anläggningen i Brescia har spelat en nyckelroll för varje generation av Ivecos fordon. Anläggningens historia går hand i hand med ständigt framåtblickande innovation. Brescia har alltid varit ”hjärtat” i produktionen av Eurocargo tack vare det engagemang och den passion de cirka 1 600 anställda visar.

Brescias anläggningschef Marco Colonna.
– Detta fordon är en milstolpe och kunde därför inte drivas av något annat än komprimerad naturgas (CNG) vilket konkret bekräftar Ivecos engagemang för hållbar rörlighet, säger han.

Eurocargo är designad av Bertone och lanserades 1991 med sikte på att vara en av de mest innovativa kommersiella fordonen på marknaden. Detta säger Iveco har återspeglats i försäljningsframgångarna.

Iveco ser sig som pionjärer inom hållbarhet och engagemanget att aktivt minska CO2-utsläppen är ständigt närvarande för att erbjuda lösningar för transportbranschens energiövergång till hållbarhet.
Naturgas gynnar både miljön och ekonomin eftersom det är den mest effektiva lösningen som finns idag för morgondagens behov. Eurocargolastbilar som drivs av CNG är dessutom mycket tysta och passar för alla sorts uppdrag i cityområden, säger Iveco.

Teamet i Brescia arbetar med synergi i alla produktionsfaser ända fram till slutkontrollen. Man producerar även specialfordon för militär användning och brandkår. Flexibiliteten möjliggörs av lagarbete och av det integrerade produktionssystemet World Class Manufacturing som introducerades 2007 med målet att uppnå noll fel, noll ineffektivitet, noll avfall och noll olyckor.

Anläggningens ursprung går tillbaka till 1903 när Roberto Züst grundade Fabbrica Automobili, ett företag som blev Officine Meccaniche (OM) 1928 och förvärvades av Fiat 1968. Man gick sedan från bilar, inklusive racerbilar, till jordbrukssektorn och sedan till kommersiella fordon.

1975 var OM bland de ”grundande partnerna” för det nyfödda företaget Iveco. År 1991 valdes Brescia för början av produktionen av den nya Eurocargo. Således blev Brescia ”hemmet” för Eurocargo och har fortsatt att spela en nyckelroll i färdplanen mot högteknologiska, hållbara fordon.

Anläggningen har åtagit sig att skydda miljön och hållbarheten och under de närmaste månaderna kommer cirka 20 000 m² solpaneler att installeras på anläggningen vilket minskar koldioxidutsläppen med 1 300 ton per år.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-23 09:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Bertone Brescia Cityleveranser CNG Fiat Gasdrift Italien Iveco Kommersiella fordon Lastbil Miljö