Gasum och Eurowag ordnar gas för gränsöverskridande transporter

Samarbetet mellan Gasum och Eurowag ökar tillgängligheten av gas för gränsöverskridande transporter. Gasums tankstationsnätverk kommer nu att vara tillgängligt för Eurowags kunder i Norden. Eurowags kunder kommer nu att ha bättre tillgång till LNG- och CNG-stationer i Finland och Sverige, vilket underlättar för gränsöverskridande transporter med gas.

Gasum och Eurowag har kommit överens om ett samarbete som gör det möjligt för Eurowag-kortinnehavare att betala på Gasums tankstationer i Finland och Sverige. För närvarande tas Eurowagkort emot på över 120 LNG- och 110 CNG-stationer över hela Europa.

Som svar på den ökande efterfrågan av renare bränsle, består Gasums expanderande nordiska nätverk för närvarande av omkring 100 tankstationer – inklusive LNG-stationer för tunga fordon – i Finland, Sverige och Norge. Flera tusen LNG-drivna lastbilar är redan i drift i Europa och antalet förväntas öka stadigt under de närmaste åren. Efterfrågan på kostnadseffektiva vägtransporter som ger låga utsläpp ökar snabbt inom internationell logistik.

Juho Kurra, Business Development Manager, Traffic, på Gasum.
– Vi är glada över att erbjuda ytterligare möjligheter för en stor aktör i Centraleuropa genom att ta emot Eurowagkort på Gasums tankstationer. Det här är en del av utvecklingen av marknaden för gasdrivna fordon och främjar vårt mål att koppla samman de nordiska och centraleuropeiska marknaderna och möjliggöra logistik med låga utsläpp för internationella aktörer i Norden, säger han.

Från och med idag, kommer Eurowagkort att tas emot på alla Gasums tankstationer för LNG och utvalda CNG-tankstationer i Finland och Sverige. Placeringen av stationerna i respektive land finns på företagens webbplatser.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-26 09:11
Kategori: Nyheter
Taggar: CNG Eurowag Gasdrift Gasum LNG Miljö