Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna röstades den 22 juni in i styrelsen för frakttech-bolaget Einride. Foto: Einride Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna röstades den 22 juni in i styrelsen för frakttech-bolaget Einride. Foto: Einride

Klarna-grundare blir styrelsemedlem i Einride

Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna och grundare av Norrsken Foundation, röstades den 22 juni in i styrelsen för frakttech-bolaget Einride.


Norrsken Foundation var en av de tidiga investerarna i Einride och spelade en viktig roll i serie A och B-rundorna.

Niklas Adalberth ersätter Christian Lagerling, medgrundare av GP Bullhound, som avgår efter mer än tre år i styrelsen. Styrelseuppdraget är Niklas första vid sidan av Norrskens initiativ.
– Vi har stöttat Einride sedan dag ett och jag är oerhört glad att nu kunna fördjupa samarbetet och fortsätta stödja Einride i deras uppdrag att förändra synen på vägtransporter, genom att göra den mer kostnadseffektiv, säker och hållbar. Einride uppdaterar inte bara gammal transport för att passa ett nytt syfte, utan stöper om fraktens framtid, säger Niklas Adalberth.

– Med Niklas passion för hållbarhet och omfattande kunskap om hur man snabbt kan skala ett bolag globalt, kommer han att spela en nyckelroll när vi fortsätter att bygga på vårt starka momentum. Vi är mycket tacksamma för Christians ovärderliga stöd de senaste tre åren och kommer hålla nära kontakt med honom, säger Robert Falck, vd för Einride.

Om artikeln

Publicerad: 2021-06-23 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Einride Företagsnyheter Klarna