Wibax skräddarsyr chaufförsutbildning

Wibax Logistics har tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en skräddarsydd utbildning till yrkesförare av tankbil som, när den är slutförd, kan leda till en anställning då Wibax har ett stort rekryteringsbehov. Yrkesakademin i Luleå håller i utbildningen och den arbetsplatsförlagda delen i utbildningen genomförs på Wibax.

 

De områden Wibax utbildar inom är exempelvis tankbilskunskap, säkerhet, fordonsunderhåll och depåkunskap. Detta varvas med handledd praktik där eleverna får åka med i tankbilarna och vara med vid bland annat lastning och lossning. Chaufförsutbildningen pågår fram till våren 2021 och de av Wibax godkända deltagare erbjuds en provanställning på Wibax under 6 månader i Piteå eller Skellefteå.

Örjan Svensson, logistikchef.
– Det har varit ett fantastiskt roligt projekt att genomföra med ett väldigt stort engagemang hos alla som jobbat med det. Det finns en enormt stor kompetens och erfarenhet hos Wibax inom de olika områdena där vi tagit fram utbildningsmaterial och haft egna handledare och kursledare. Det är också en absolut förutsättning för att lyckas med en sån här utbildningssatsning, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-10 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: ADR Chaufför Förarutbildning tankbil Transport Wibax YrkesAkademin