Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Regeringskansliet

Internationellt ministermöte om klimatsmarta fordon

Igår den 26 april deltog infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), i ett digitalt internationellt ministermöte inför COP26. Syftet med mötet är att påskynda klimatomställningen av transportsektorn och regeringen är inbjuden eftersom Sverige är ledande och ett av de länder som kommit långt i omställningsarbetet.


Infrastrukturminister Tomas Eneroth berättade inför mötet att han kommer att prata om Sveriges arbete för att bli världens första fossilfria välfärdsland och vikten av att vi internationellt snabbar på arbetet med att ställa om transportsektorn.
– Tekniken och förutsättningarna finns, nu handlar det om att arbeta gemensamt för att driva på omställningen av transportsystemet. Det är viktigt att omställningen omfattar både stad och landsbygd, som har olika förutsättningar, eftersom en rättvis omställning är en förutsättning för uppslutning i hela samhället, säger han.

Under mötet diskuterade ministrarna vad som krävs för omställningen till fordon med nollutsläpp av koldioxid, framförallt för personbilar, men även tunga fordon.

Mötet är det andra av fyra planerade ministerdialoger under kampanjen ”Zero Emissions Vehicles” som leds av Storbritannien inför deras värdskap för COP 26 i Glasgow 2021.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-27 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Infrastrukturminister Klimatsmarta fordon Nollutsläpp Socialdemokraterna Zero Emissions Vehicles