Fängelse för brittisk chaufför efter dödskrasch

Lastbilsföraren dödade en kvinna när han körde på hennes havererade personbil som stod vid vägkanten. Nu väntar fängelse och körkortsindragning.

 

Briony’s Audi A4 havererade varpå hon stannade vid vägkanten på A38 nära Plymouth, Storbritannien. Jack körde åkeriets fordon och körde bakifrån in i Briony’s bil i en hastighet av nära 90 km/h.

Audin trycktes framåt och in i Briony, 54, som stod framför fordonet. Hon fick dödliga skador.

Jack, 36, som inte har några tidigare domar, sade i domstolen att han inte sett bilen trots att såväl bakljus som varningsljus var på. Juryn fick höra att en anledning till att Jack inte såg bilen, var att han inte hade använt sina vindrutetorkare för att få bort duggregnet från rutan denna regniga kväll.

Åklagaren sade att det inte kan finnas något tvivel om att olyckan var ett resultat av att Jack inte såg bilen och Briony och därför inte reagerade.
– Antingen var Jack ouppmärksam eller så var sikten sämre på grund av att han inte hade vindrutetorkarna igång, eller en kombination av båda, säger åklagaren i Motor Transport.

Domaren i målet sade till Jack att köra lastbil är särskilt farligt om man är oförsiktig i bara några sekunder.
– Du körde på A38 och oavsett av vilken anledning, såg du helt enkelt inte den stillastående bilen framför dig, sade han vidare.

Jack befanns skyldig till vållande av annans död samt vårdslöshet i trafik. Han fick fängelse i 34 veckor och körkortet indraget i två år.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-20 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dödskrasch Dödsolycka fängelse Körkortsindragning Vållande Till Annans Död Vårdslöshet i trafik