Åkeri och anställda i Danmark åtalas på 738 punkter

Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, har väckt åtal mot ett åkeri från Fyn och några av företagets chaufförer. Åtalet gäller fusk med kör- och vilotider och för att ha använt ”annans förarkort”.Åtalet omfattar hela 738 punkter riktar sig mot åkeriet, två chaufförer samt två personer vars förarkort har använts i åkeriets verksamhet för att på så sätt kunna fuska med kör- och vilotiderna.

Efter en omfattande utredning som Tungvognscenter Syd har gjort, riktas nu 224 av åtalspunkterna mot åkeriföretaget och 286 mot åkeriägaren. Övriga punkter ska de två chaufförerna och ägarna till förarkorten ställas till svars för.

Rätten i Odense har ännu inte bestämt sig för när målet kommer att tas upp. Om de åtalade fälls, kan straffen troligtvis bli högst kännbara enligt vad tidningen Proffs erfar.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-29 12:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Förarkort Kör- och vilotider Rättsfall Tungvogncenter Syd