Kiten innehåller nio delar, bland annat tops och spottkopp.

DB Schenker Logistics skapar kit för självtestning av corona

DB Schenker Logistics anläggning i Landvetter sysselsätts just nu cirka 40 personer med att sätta samman färdiga kit för självtestning av corona.


Jimmy Haugeto, platschef på DB Schenker Logistics i Landvetter.
– Vi producerar cirka 100 000 färdiga kit i veckan för vidare transport till olika vårdinrättningar över hela landet, säger han.

Kiten innehåller nio olika komponenter, bland annat tops och en liten spottkopp. Det skickas även med en liten instruktion till den som ska testa sig själv, så att det blir rätt.

Alla delar levereras i sterila förpackningar till Landvetter, men för säkerhets skull använder personalen handskar när de packar.
– Det är jätteviktigt att vi följer alla instruktioner och är noggranna när vi packar så att alla delar är med och i rätt skick, säger Jimmy Haugeto.

Uppdraget startade redan i somras, men den dåvarande uppdragsgivaren fick inte fram material i tillräcklig mängd.
– Under sommaren och hösten nådde vi bara mellan 10 000 och 20 000 kit i veckan. Uppdraget gick då över till Samtrans och nu fungerar inleveranserna som de ska, säger Jimmy Haugeto.

Hur länge uppdraget varar är oklart i dagsläget.
– Vi är givetvis stolta över att vi på DB Schenker Logistics fick det här uppdraget. Det är ju trots allt en samhällskritisk situation vi hjälper till med. Att vi fick uppdraget visar att vi rankas i topp när det gäller kvalitet, avrundar Jimmy Haugeto.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-25 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Corona Covid Landvetter Pandemi Schenker Självtest Testkit