Italienskt åkeriföretag köper 1 000 Volvolastbilar

Lannutti Group, ett italienskt transport- och logistikföretag, har beställt 1 000 nya Volvo FH-lastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin I-Save. Företaget ser potentialen att minska sin bränsleförbrukning med 10 procent och samtidigt minska koldioxidutsläpp.
Chaufförspodden – Exklusivt


Lannutti Group är verksamma i åtta olika europeiska länder med en flotta på 1 800 lastbilar. Företagets beslut att investera i 1 000 nya Volvo FH-lastbilar togs efter ett heltäckande ettårigt bränsletest, därVolvo FH med I-Save jämfördes med andra lastbilsmärken i en blandad flotta. Resultatet blev en imponerande bränsleminskning på 10 procent jämfört med den vanliga standardmodellen av en Volvo FH Euro-6 step C.

Valter Lannutti, koncernchef på Lannutti Group.
– Principen vi följer, när vi förnyar vår flotta på Lannutti Group, är att prioritera fordon med låga utsläpp. Utöver pålitlighet, är de viktigaste faktorerna för oss att hålla nere fordonens vikt för att kunna ha en hög lastvikt och att hålla bränsleförbrukningen till ett minimum. Efter den positiva testperioden, beslöt vi oss för att alla nya Volvolastbilar skulle bli I-Save-lastbilar, berättar han.

I-Save-versionen av Volvo FH kombinerar en extra bränsleeffektiv motor med bränslebesparande egenskaper vilket minskar bränsleförbrukningen för fjärrtransporter utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Lastbilen är även utrustad med extra säkerhetsfunktioner, som Filbytesassistans och Uppmärksamhetsassistans, vilket hjälper till att undvika olyckor.

Detta ingår i Volvo FH med I-Save:
Volvos 13-liters Turbo Compound-motor (Volvo D13TC) med 460 hk (2 600 Nm) eller 500 hk (2 800 Nm)
• Bränsleeffektiv bakaxel
• Tomgångsavstängning
• I-Cruise med I-Roll, som anpassar hastigheten för att hålla nere bränsleförbrukningen
• Variabel servostyrningspump
• Uppdaterad I-See
• Uppdaterad I-Shift med programvara optimerad för fjärrtransporter

Daf

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-04 09:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränsleeffektiv I-Save Lannutti Group Volvo FH