Einride och Electrolux ingår partnerskap för elektrifierade transporter

Techtransportföretaget Einride och Electrolux, tillkännager ett strategiskt partnerskap för att elektrifiera transporter. Verksamheten drar igång under andra kvartalet i år. Partnerskapet kommer, enligt Einride, att inom de tre första åren spara hundratals ton koldioxid jämfört med dieselfrakt.


De två företagen säger att detta utgör ett viktigt steg för dem med sitt engagemang i teknisk innovation och hållbarhet.

För Electrolux innebär partnerskapet ett åtagande att minska miljöpåverkan och på sikt även kostnader genom att tillämpa avancerad teknik i hela logistikkedjan och på så sätt förbättra effektiviteten. För Einride ger det möjligheten att växa med och lära av ett globalt företag inom tillverkning och logistik.

Partnerskapet kommer att inledas med elektriska transporttjänster i Sverige våren 2021 genom att integrera digitalt uppkopplade elektriska lastbilar. Möjlig framtida expansion av samarbetet innefattar också autonom elektrisk transport (AET) i form av Einrides Pods, världens första autonoma och elektriska tunga transportfordon att köra på allmän väg.

Verksamheten kommer att samordnas och skalas genom Einrides plattform för fraktmobilitet som inkluderar avsändar- och transportörsportaler med realtidsuppdateringar och detaljerad hållbarhetsrapportering samt information för vidare implementering av elektrisk och autonom frakt.

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-22 16:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Einride Elektrifiering Elextrolux Ellastbilar Logistik Pod Transport