Transportörer vägrar köra gods till Storbritannien

Det kommer ständigt nya utmaningar i kölvattnet av Brexit. Nu vägrar rekordmånga transportörer att köra gods från Frankrike in till Storbritannien. De som väljer att köra gods, har höjt sina priser väsentligt.

[pro_ad_display_adzone id=”46569″]

 

Enligt uppgifter från det tyska mjukvaruföretaget Transporeon som övervakar transportpriser och rörelsepriser, steg priserna för transporter av varor från Frankrike till Storbritannien med mer än 50 procent under den andra veckan i januari, jämfört med tredje kvartalet 2020.

Under tiden ökade avvisningsgraden med 168 procent. Detta jämförs med ett hopp på 102 procent registrerat av Transporean den första veckan i januari.

Rapporten använder tredje kvartalet 2020 som en jämförelse för att återspegla de mest normala handelsnivåerna under ett år som påverkas av covid-19.

Transport av varor från Tyskland har också drabbats en avvisningsgrad på upp till 68 procent och priserna steg och är 22 procent högre nu än under tredje kvartalet.

En liknande bild syns i Italien och Polen. Italien visar att avvisningsgraden steg med 109 procent och priserna ökade med 19 procent medan Polen senare såg att avvisningsgraden steg med 50 procent och transportgraden ökade med 14 procent.

Rapporten noterar att den första halvan av januari betraktas som en svår period och högre priser är inte ovanliga. De kommande 3-4 veckorna visar kommer att visa om denna nivå kvarstår, skriver Motor Transport.

[pro_ad_display_adzone id=”221″]

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-20 11:08
Kategori: Nyheter
Taggar: Brexit Calais Storbritannien tull