Calais

Listar alla artiklar taggade med: Calais

Transportörer vägrar köra gods till Storbritannien

Det kommer ständigt nya utmaningar i kölvattnet av Brexit. Nu vägrar rekordmånga transportörer att köra gods från Frankrike in till Storbritannien. De som väljer att köra gods, har höjt sina priser väsentligt.

Kriminella lastbilschaufförer smugglar migranter

Lastbilschaufförer med destination Storbritannien, betalas för att smuggla migranter över Kanalen. Detta står att läsa i den senaste rapporten från National Crime Agency, som säger att organiserade, kriminella gäng gömmer människor i fordon och att vissa förare samarbetar med dem.

Knivhotad chaufför välkomnar rivning av ”The Jungle”

The Jungle i Calais har för många varit ett eldprov att passera - om och om igen. Kent Carlsson blev knivhotad och han berättade om den rädsla som finns bland chaufförerna som flera gånger i veckan måste passera området och varje gång riskerade att skadas. Nu har utrymningen av lägret startat.

Resan som kunde ha blivit Kents sista

Kents livsresa kunde tagit slut i Calais, men turen räddade honom. Situationen i Calais har av svenska politiker kallats för "storm i ett vattenglas". De som bor i området och chaufförerna som måste köra där, har en annan uppfattning.

Brexit kan skapa kaos i Dover

Storbritanniens åkeriförbund oroas inför effekterna av ett Brexit och har därför åter lyft uppropet om att istället få fransk militär på plats i Calais för att skapa säkerhet för transporterna.

Världens näst största lastbilsparkering planeras i Kent

Problemen vid Dover-Calais har fått det engelska parlamentet att planera en gigantisk lastbilsparkering för att lätta på vägkaoset som uppstår i Kent när färjetrafiken störs. Det kan innebära en satsning på 250 miljoner pund.

Denby Transports vd om läget i Calais:

Vi är i princip helt maktlösa

I nära tio år har det i funnits personer som försöker ta sig in i England via franska Calais till Dover. De senaste veckorna har situationen blivit ohanterlig med stormningar av tunneln till Dover, föremål som kastas på vägbanorna för att stoppa lastbilar för att personer ska kunna gömma sig på, i och under dem.