Tommy Nordberg Åkeri ansvarar för SRS inrikestransporter i syd från den 1 maj.

Tommy Nordbergh Åkeri ny transportör för Svenska Retursystem

Tommy Nordbergh Åkeri AB, som är en del av Tempcon Group, kommer att ansvara för Svenska Retursystems inrikestransporter i södra Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en omfattande upphandling av retursystemets inrikestransporter.


Under 2020 genomförde Svenska Retursystem en omfattande upphandling av sina inrikestransporter. Nu har ett treårsavtal tecknats med Tommy Nordbergh Åkeri om att ansvara för transporterna till och från Svenska Retursystems logistikanläggningar i Mölnlycke och Helsingborg samt tillhörande externlager. Avtalet börjar gälla från och med den 1 maj 2021.

För att landets livsmedelslogistik ska fungera smidigt, är det av stor vikt att leveranserna av lastbärare når ut till retursystemets användare i tid. Vid valet av Tommy Nordbergh Åkeri var leveranssäkerhet och tillgänglighet till kund avgörande faktorer. En annan avgörande faktor var arbetet med fossilfria transporter, där Svenska Retursystem premierar el, vätgas och biogas.

Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska Retursystem.
– Vi hade ett stort fokus på att hitta en partner som kan ta oss till vårt mål om fossilfria inrikestransporter år 2025 med så hållbara bränslen som möjligt. Att vi valde Tommy Nordbergh Åkeri beror till stor del på att de kunde presentera en plan för att nå målet med en betydande andel el och biogas, säger han.

Svenska Retursystem har sedan många år ett gott samarbete med DHL, som även i fortsättningen kommer att vara retursystemets samarbetspartner för transporter till och från logistikanläggningarna i Västerås och Örebro.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-18 09:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Fossilfritt Svenska Retursystem Tommy Nordbergh transporter