DSV bygger integrerat logistikcenter i Rosersberg

DSV:s nya anläggning i Rosersberg norr om Stockholm ligger nära flygplatsen, järnvägen samt motorvägen och erbjuder ett brett utbud av transport- och logistiktjänster. Anläggningen kommer att tas i bruk i slutet av 2021.


Trafiken runt Stockholm är särskilt tät under rusningstid och utöver sin cross-dockingterminal i södra Stockholm, etablerar DSV ett logistikcenter i norra delen av staden.

Den fortsatt ökande e-handeln driver på en ökande efterfrågan på avancerade lagerlösningar anpassade för det segmentet. DSV är övertygade om att det logistikcentret kommer att kunna attrahera nya kunder som letar efter avancerade lösningar.

Lagert kommer att bli cirka 68 000 kvadratmeter och har ett automatiserat förvaringssystem och ställ med smala gångar som ger dubbelt så mycket lagerkapacitet än en konventionell lösning. Det kommer också att finnas ett 5 000 kvadratmeter stort cross-dockingområde samt kontorslokaler.

Byggandet av den nya anläggningen förväntas börja i februari och vara klar i slutet av 2021. Den nya anläggningen förväntas ge cirka 200 nya jobb till Rosersberg-området.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-14 09:09
Kategori: Nyheter
Taggar: Crossdocking DSV Godsterminal Godstransporter Lastbilar