Renault Trucks och Carlsberg tillsammans för koldioxidneutral distribution

Volvokoncernens dotterbolag Renault Trucks har levererat en lastbil av modellen D Wide Z.E. till Carlsbergsgruppens dotterbolag Feldschlösschen. Fordonet är det första av en order om 20 eldrivna lastbilar som ska utföra distributionstransporter på ett så koldioxidneutralt sätt som möjligt.Tisdagen den 24 november 2020 i Rheinfelden, Schweiz, lämnade Bruno Blin, vd för Volvokoncernens dotterbolag Renault Trucks, över nycklarna till en D Wide Z.E. till Thomas Amstutz, vd på Feldschlösschen, ett dotterbolag till Carlsberggruppen.

Fordonet är det första av flera som överlämnas från den historiska ordern bestående av 20 stycken D Wide Z.E.-lastbilar som kommer att köra dagliga leveransrundor för Feldschlösschenbryggeriet. Genom att använda elektriska lastbilar visar Feldschlösschen och Carlsberggruppen att koldioxidneutral distribution är möjlig.

Fordonen ska köras av det schweiziska bryggeriet i daglig drift.

Specifikationer för Renault Trucks D Wide Z.E.:
– Bruttofordonsvikt: 26 ton. Vikt: 27 ton
– Tillgänglig hjulbas: 3 900 mm
– Två elektriska motorer med ett totalvärde på 370 kW (260 kW kontinuelig kraft)
– Maximalt vridmoment för elmotorer: 850 Nm
– Maximalt vridmoment för bakaxel: 28 kNm
– Tvåväxlad växellåda
– Energilagring: Lithiumjonbatterier, 200 kWh
– Verklig räckvidd: upp till 180 kilometer

 

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-25 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Carlsberg D Wide Z.E Elektrifierade Lastbilar Koldioxidneutral Renault Trucks Volvo