Bosch Secure Truck Parking expanderar i Frankrike

Bosch säkerhetsparkering för lastbilar expanderar i Frankrike. Den nya anläggningen i Paris är ett resultat av samarbetet mellan Bosch och dotterbolaget BSH Hausgeräte. Båda företagen tillverkar även stöldbegärliga produkter och på den aktuella platsen är flödet av lastbilar stort vilket kräver parkeringsutrymme av flera anledningar.Frankfurt am Main och Tournan en Brie, Frankrike – Bosch Secure Truck Parking, en digital bokningsplattform för lastbilsparkeringsplatser, ökar sin närvaro i Europa med en andra säkerhetsparkering i Frankrike. Den första finns i Calais och den andra ligger alltså i Tournan en Brie i Frankrike.

Här kan speditörerna och åkerierna reservera lastbilsparkering digitalt. Detta är möjligt genom samarbetet med Bosch dotterbolag BSH Hausgeräte som på platsen har ett nationellt lager och nu införlivar angränsande parkeringsområdet i sitt befintliga område.

Den extra parkeringskapaciteten vid BSH:s lager utgör ett nav för leveranser. Lagret har ett flöde av cirka 100 lastbilar per dygn. Chaufförerna som kommer måste kunna parkera sina lastbilar när som helst på dygnet, spendera väntetider eller ta en paus.

Samtidigt måste området vara flexibelt och även kunna hyra ut parkeringsplatser till andra lastbilsföretag. Flexibiliteten möjliggörs genom att man integrerat Bosch digitala bokningsplattform som ständigt visar hur många platser som finns tillgängliga i realtid vilket ger ansvarig för parkeringsplatsen samt åkerierna en konstant uppdaterad överblick.

Via en app kan parkering reserveras och kostnaderna kan också betalas via appen antingen för enskilda fordon eller kollektiva fakturor för fler fordon över tid.

Gabriel Schumacher, Logistics Manager på BSH Hausgeräte, Frankrike, avrundar.
– Bosch Secure Truck Parking är en idealisk lösning ur vår synvinkel. Å ena sidan kan vi effektivt använda våra parkeringsplatser och samtidigt låta våra oanvända parkeringsplatser användas av andra åkerier som snabbt behöver dem. Å andra sidan behåller vi flexibiliteten så att förarna i fordonsflottan som är knutna direkt till oss också kan hitta en parkeringsplats där de kan vila när det behövs, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-26 12:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Bosch BSH Hausgeräte Säkerhetsparkering Tournan en Brie