Foto: Scania

Ny Scania till svenska längdlandslaget

För trettonde året i rad samarbetar Scania med det svenska längdlandslaget och stöttar med en ny vallabil. Fordonet bygger på nya generationen Scania med förbättrad förarmiljö och som mer än någonsin bidrar till landslagets hållbara transporter.

Scania och svenska längdlandslaget presenterade den första vallabilen redan 2008. Den blev tonsättande och idag använder många skidnationer just vallabilar. Fordonen har gett vallarna en hälsosammare arbetsmiljö och bättre förutsättningar att preparera skidor åt de aktiva.

Scanias affärsidé är att leverera skräddarsydda fordon och tjänster som bidrar till att maximera kundernas lönsamhet och minimera fordonens miljöpåverkan.
– Vallateamet har samma viktiga roll för de aktivas framgångar, precis som våra medarbetare vid våra serviceverkstäder har för våra kunders lönsamhet, säger Jennifer Erdtman, kommunikationschef på Scania Sverige.

Det nya fordonet som längdlandslaget nu tar i drift har en mindre motor, 450 hk jämfört med tidigare 500, och som är förberett för det förnybara drivmedlet RME. Scania har vunnit flera oberoende jämförelsetester med andra lastbilstillverkare. Fyra år i rad har Scania segrat i ”Green Truck Award” med bland annat Scania R 450 för sin prestanda och låga bränsleförbrukning.

I fjol tog längdlandslaget ytterligare ett steg för att skapa komfort och öka säkerheten för de aktiva åkarna. Då levererade Scania en specialbyggd skidbuss, i grunden en Scania Interlink HD, som utformats med flera innovativa ergonomi- och tekniklösningar. Den används som transport under säsongen, men också för att åkarna ska kunna förbereda sig ladda optimalt inför tävlingarna, med omklädningsrum, en massage och behandlingsdel, kök samt utrymme för återhämning.

Malin Westhed, marknadschef längdverksamheten på Svenska Skidförbundet, säger att samarbetet med Scania är värdefullt för hela organisationen, inte minst för A-laget.
– Både den specialdesignade vallabilen och superbussen ger åkarna möjlighet att förbereda sig inför tävlingar, men också möjlighet att varva ner direkt efter. Konceptet skapar också en sundare arbetsmiljö för vallare och chaufförer. Att hela ekipaget drar avundsjuka blickar till sig är lite kul, avslutar hon.


Om artikeln

Publicerad: 2020-10-19 13:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Längdlandslaget Scania Skidlandslaget Vallabil