Från vänster juryordförande Connie Hedegaard, Thomas Corneliussen, Frode Laursen och ordförande för ITD, branschorganisation för den danska godstrafiken, Christian S. Madsen. Från vänster juryordförande Connie Hedegaard, Thomas Corneliussen, Frode Laursen och ordförande för ITD, branschorganisation för den danska godstrafiken, Christian S. Madsen.

Miljöpris till Frode Larsen

Transport- och logistikföretaget Frode Laursen, som bland annat har logistikcenter i Åstorp och Göteborg, har tilldelats Danish Transport Award för sin gröna omställning. Det är särskilt det sätt på vilket företaget engagerar sina medarbetare som har imponerat på juryn.

Juryns ordförande Connie Hedegaard förklarade varför juryn valde Frode Laursen.
– Även om vi hade ett starkt fält med sex nominerade, tvivlade vi aldrig på att vinnaren skulle bli Frode Laursen. De genomför en rad initiativ och gör samtidigt allt för att engagera sina anställda.
Tillsammans med Christian S. Madsen, ordförande för transportorganisationen ITD, delade Connie Hedegaard ut miljöpriset till Frode Laursens direktör, Thomas Corneliussen.

Thomas Corneliussen säger att de man är oerhört nöjda och stolta över att få ta emot utmärkelsen då den är ett enormt erkännande som måste föras vidare till deras medarbetare. Det är helt enkelt omöjligt att göra så betydande förändringar utan att de är med på tåget, säger han.

Frode Laursen får utmärkelsen för sitt arbete med körstilsoptimering, klimatvänliga tvätthallar, investeringar i ny och mer miljövänlig utrustning och slutligen för sin fokusering på effektiv sortering av avfall. Detta är områden som man inte bara ska fortsätta fokusera på, de ska också utvecklas ytterligare.


Det här stämmer inte bara i Danmark, utan även i Sverige, Tyskland och Finland, där Frode Laursen också har logistikcentrum.
– Precis som i övriga branschen bedriver vi verksamhet över gränserna och vi tittar på gemensamma lösningar i Norden. Ramarna är naturligtvis olika. Det är exempelvis mer logiskt att använda alternativa bränslen i Sverige och Tyskland än i Danmark, men andra bra idéer som våra gröna tvätthallar, vårt arbete med att optimera förarens körsätt, lastoptimering och bättre kapacitetsutnyttjande, implementeras i de olika länderna, säger Thomas Corneliussen.

Förutom äran att få ta emot Danish Transport Award, kommer också prispengar på 50 000 danska kronor, som Frode Laursen kommer att använda för att stödja och utveckla de fina idéer som medarbetarna lägger fram.
– Under 2020 har vi lagt in alla bra idéer i ett system så att medarbetarnas CSR-förslag sammanställs och lämnas vidare till CSR-gruppen. Vi kommer nu att titta på hur vi med hjälp av evenemang och tävlingar i ännu större utsträckning ska kunna engagera medarbetarna i CSR-arbetet, avrundar Thomas Corneliussen.Om artikeln

Publicerad: 2020-10-02 09:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Danish Transport Award Frode Laursen Grön Omställning