Här ser man tydligt solpanelerna på trailerns tak. Foto: Vos Logistics. Här ser man tydligt solpanelerna på trailerns tak. Foto: Vos Logistics.

Vos Logistics satsar på solpaneler

Nederländska Vos Logistics satsar på solpaneler som en del av deras ambition att minska sina CO2-utsläpp.

Vos Logistics säger att man är det första transportföretaget som, för att minska sina CO2-utsläpp, nu även har börjat använda solpaneler. Satsningen uppmärksammades av Nederländska TV-nyheterna.

Vos Logistics började redan 2017 med att testa solpaneler och nu beräkningarna visar att de paneler de idag använder, SolarOnTop, kommer att minska företagets årliga dieselförbrukning med 2 000- 2 5000 liter per fordon.

Solpanelerna är lätta att montera och passar hela den existerande flottan på 1 450 lastbilar och 3 500 släp. Det krävs inga ytterligare investeringar i själva fordonen för att det ska fungera.

Strömmen som alstras går till batterierna vilket i sig ger en bränsleminskning, men lastbilen körs inte på el. Strömmen minskar även behovet av tomgångskörningar som inte sällan sker i anknytning till själva arbetet, men även för att kunna göra vardagliga saker som exempelvis matlagning och det alltid så viktiga kaffet.


Om artikeln

Publicerad: 2020-09-11 07:57
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Solpaneler Vos Logistics