Foto: MaserFrakt

MaserFrakt anordnar: Gasdagen

Den 2 september anordnar MaserFrakt ”Gasdagen” i Gävle. Initiativet är sprunget ur att allt fler kunder och varuägare efterlyser fler fossilfria drivmedelsalternativ. Gasdagen gästas av sakkunniga från transportbranschen och dem som använder gasdrift i sin verksamhet.
Per Bondemark, vd MaserFrakt AB
Per Bondemark, vd MaserFrakt AB

Att fossilfrihet inte är lätt att uppnå, beror bland annat på att alternativen ofta är dyrare och att varuägare är måttligt intresserade av att betala mer.

Fossilfrihet ligger i linje med MaserFrakts färdplan för hållbarhet och med de aktiviteter de bedriver kring bland annat flytande naturgas och flytande biogas, ser man att det ger alternativ som inte bara ger mindre CO2-utsläpp, men även skapar bättre driftsekonomi jämfört med konventionell diesel.

Under Gasdagen den 2 september mellan klockan 8.30-14.00, kommer de gästande sakkunniga att berätta om fördelarna med gasdrift och delägare i MaserFrakt ges möjlighet att få hjälp med att ansöka om bidrag hos Klimatalternativet för fordonsköp.

Per Bondemark, vd på MaserFrakt AB, berättar varför de anordnar Gasdagen.
– Vi bedriver en transportverksamhet, ett maskin och transportförmedlingsföretag, som ägs av cirka 340 företag och vi har stora kunder, även på anläggningssidan, som tittar alltmer på just fossilfrihet och hur man kan jobba framåt eftersom kunder ställer ökade krav på hållbarhet, säger han.
I maj i år anordnades Gasdagen i Borlänge och det var ett mycket uppskattat event, säger han vidare.

Medverkande på Gasdagen den 2 september i Gävle är MaserFrakts vd Per Bondemark, TRB, Gasum, Volvo, Scania, Drive LBG och Erik Alfredssons Transport i Norrköping.
– Alfredssons Transport har funnits länge och har i dagsläget ett antal fordon som går på fordonsgas och han kan berätta hur det fungerar att i verkligheten använda dessa fordon, säger Martin Johansson, utvecklingssamordnare på MaserFrakt.

MaserFrakt vill visa upp ”gasvärlden” och hjälpa sina delägare att investera i ny teknik som nu finns i vår verklighet.

Vill du få mer information, mejlar du till: km@maserfrakt.se.

VBG onspot

Foto: Pressbild, arkiv
Foto: Pressbild, arkiv

Om artikeln

Publicerad: 2020-08-24 13:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Gasdrift Gasum Maserfrakt Scania Volvo