Illustration: Trafikverket

Trafikomläggning i centrala Göteborg startar på lördag

Den 13 juni inleds en omfattande trafikomläggning vid Korsvägen i centrala Göteborg, som påverkar alla trafikslag i flera veckor.

Nu på lördag, den 13 juni, startar byggnationen av Västlänkens underjordiska station vid Korsvägen – ett arbete som kommer att pågå fram till 2024. Stationen kommer att byggas i ett stort schakt mitt under Korsvägen, och för att trafiken ska komma fram skapas nya vägar för alla trafikslag.

Den stora trafikomläggningen pågår under fem veckor i två etapper. Under dessa veckor kommer det att hända mycket. Du som trafikerar de centrala delarna av Göteborg hittar mer information om projektet i sin helhet och vilka alternativa vägar som erbjuds på Trafik Göteborgs hemsida – klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-11 10:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Citytrafik Göteborg Trafik Göteborg Trafikinformation Trafikomläggning