Foto: Volvo Lastvagnar AB

Postnord lägger order på 59 Volvolastbilar

Volvo Lastvagnar har fått en order på 59 lastbilar till Postnord Sverige AB. Ordern innehåller både Volvo FM och Volvo FL samt ett skräddarsytt service- och reparationsavtal. Ett viktigt fokus för Postnord Sverige är säkerhet och arbetsmiljö för sin personal, till exempel är alla lastbilar utrustade med röda säkerhetsbälten och fjärrlastbilarna har även extraljus och air-bag.

Ordern från Postnord omfattar 32 Volvo FM och 27 Volvo FL. Lastbilarna kommer att stationeras på olika orter runtom i landet och ersätter äldre fordon i flottan.

Postnord kommer att använda sina Volvo FM både för stadsdistribution och som fjärrlastbilar. För Postnord är både hållbarhet och säkerhet viktiga fokusområden, och för att säkra en bra arbetsmiljö för sin personal kommer alla lastbilar att vara utrustade med röda säkerhetsbälten. Alla fjärrlastbilar har även extraljus och air-bag.
– Vi jobbar målmedvetet med hållbarhetsarbete för att minska vårt totala koldioxidutsläpp. Därför har vi beställt alla Volvo FM-lastbilarna med bränslepaket för att minska miljöpåverkan, säger Liv Naijar, Fleet-chef Postnord Sverige AB.

Utöver lastbilarna tillkommer ett skräddarsytt service- och reparationsavtal där Volvo Lastvagnars återförsäljarnätverk i Sverige kan säkra tillgängligheten på fordonen.
– Postnord Sverige är en viktig kund för oss och vi är mycket glada över att ha fått förtroendet. Samarbetet har varit gott med påbyggarna, säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-09 11:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer PostNord Volvo Lastvagnar