Foto: Rab Lawrence

Gratis mat och längre parkering för chaufförer i Storbritannien

Brittiska motorvägsserviceföretaget Moto erbjuder gratis mat till chaufförer som parkerar över natten. Moto utökar även tiden för sin gratisparkering för att hjälpa förare att kunna hålla rast under coronakrisen.

På 10 av Motos mest populära truckstop erbjuds nu chaufförer som parkerar över natten ett gratis mål mat. Ytterligare 14 av deras stationer kommer under nästa vecka att erbjuda detsamma, berättade Motos vd Ken McMeikan.

Gratismaten är tillgänglig för alla yrkesförare när de parkerar över natten.
– Maten kommer att tillagas på beställning i kök på plats och levereras i lådor på särskild avhämtningsplats på varje serviceområde, sade Ken McMeikan i Transport News.

Dessutom har tiden för gratis parkering för yrkesförare, utökats från två till istället tre timmar på alla Motos anläggningar för att underlätta för de förare som arbetar delade skift tillräcklig möjlighet tid att vila.

Yrkesförare spelar en viktig roll i kampen mot coronaviruset genom att leverera mat och mediciner över hela landet, sade han vidare.
– De utför verkligen ett stort arbete med stora ansträngningar för se till att kritiska leveranser blir tillgängliga för oss. Att ge dem gratis mat och utökad parkering, är vårt sätt att säga ”tack” för det ofta svåra arbete de utför, avrundar Ken McMeikan.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2020-05-05 11:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Corona Covid-19 Gratismat Gratisparkering Lastbilsparkering Moto Truckstop