Foto: Volvo Lastvagnar AB

Volvo stoppar produktionen på lastbilsfabriken i Tuve

I coronas kölvatten stoppar nu biltillverkarna fabriker eller i vart fall begränsar tillverkningen i allt snabbare takt. På hemmaplan är det AB Volvos lastbilsfabrik i Tuve som på måndag stoppar sin produktion.

Volvo har nyss lanserat fyra nya modeller och nu ska fabriken stängas i 15 dagar, eller tills nya besked kommer. Dessutom har man stoppat tillverkningen av Renault Trucks och Arquus i Frankrike liksom produktionen i fabriken i Gent.

Vi kontaktar presstalesman Claes Eliasson på AB Volvo och han bekräftar att Tuvefabriken inleder ett produktionsstopp den 23 mars och 15 dagar framåt eller tills nya besked kommer.
– I och med att underleverantörer och andra leverantörer stänger ner, haltar materialflödet vilket är en av anledningarna till att fabriken stängs, men givetvis är det även oerhört viktigt att stoppa smittspridningen, säger han.

Hur kommer personalen att beröras?
– Vi tittar just nu på hur vi ska hantera den biten, men det finns olika möjligheter, säger Claes Eliasson till oss.

Huruvida Volvos andra produktionsanläggningar i Sverige kommer att påverkas, vet man inte säkert nu.
– Vi måste se hur materialflödet påverkar de andra anläggningarna och den bilden är inte helt klar idag, säger han vidare.

Ni har precis haft stor lansering av fyra nya lastbilsmodeller. Kommer leveranstiderna för innevarande order att påverkas?
– Det kan vi inte svara på just nu, men vi hoppas att pågående situation inte ska bli långvarig. Under tiden står vi i nära kontakt med kunder och leverantörer, avrundar Claes Eliasson, AB Volvo.

[pro_ad_display_adzone id=”221″]

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-17 16:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Corona Produktionsstopp Tuve Volvo Lastvagnar