MatHem.se satsar på Thermo Kings elektriska enheter

Med Thermo Kings elektriska enheter E-200, har MatHem.se:s fordon mer lagringsutrymme för färska och frysta livsmedel och mer kapacitet för att hålla livsmedlen vid rätt temperatur ända fram till kundens dörr. Det ger MatHem.se i Sverige ett nytt verksamhets- och hållbarhetsvärde.

Webbaserade MatHem.se har moderniserat sina fordon för att öka effektiviteten och hållbarheten i sin hemleveransverksamhet. De 30 nya fordonen är utrustade med de helt elektriska kylaggregaten E-200 som har flera temperaturzoner.

De nya fordonen är redan i trafik gör det möjligt för MatHem.se att transportera maten på ett hållbart sätt vid rätt temperatur och garantera en obruten kylkedja hela vägen från lagret till kundens dörr.

MatHem.se ville ta bort den tunga fristående frysen som de använt tidigare när de transporterade frysta varor. De letade efter en allt-i-ett-lösning som även skulle vara miljömässigt hållbar och kunna vara i drift även när föraren lossar, lastar, håller rast eller av annan anledning måste stänga av fordonet en längre tid.


Frederik Engelfeldt, leveranschef på MatHem.se, säger att E-200 med extra batteripaket, uppfyllde deras krav.
– Vi garanterar våra kunder att vi kommer att hålla maten vid rätt temperatur hela vägen fram till deras hem. Effektiva leveransfordon är avgörande för detta åtagande och vi är glada att se att Thermo King-lösningen lever upp till sitt löfte, säger han.

Med den nya utrustningen har de inte bara mer lastutrymme, utan även en pausfunktion som håller matvarorna färska vid alla tidpunkter under rutten och minimerar risken för matavfall.
– Den här funktionen ökar även hållbarheten i vår verksamhet eftersom föraren kan stänga av motorn under stopp för att minska bränsleförbrukningen och utsläppen, säger Fredrik Engelfeldt vidare.

Thermo King ser E-200 som en representant för nästa generations helt elektriska kylaggregat och är det senaste tillskottet i deras portfölj av icke dieseldrivna lösningar.


Om artikeln

Publicerad: 2020-01-16 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektriska Kylaggregat MatHem.se Thermo King