Transports ordförande: ”Det finns ingen fri frakt”

Den här helgen kryllar av allehanda rea-meddelanden som dimper ner via mejl och sms. Inte sällan kryddade med erbjudanden om fri frakt. Transports ordförande Tommy Wreeth menar att det inte finns något som heter fri frakt. Någon betalar alltid i slutänden. Inte sällan våra medlemmar.
Tommy Wreeth. Foto: Jan Lindkvist
Tommy Wreeth. Foto: Jan Lindkvist

Det råder Black Friday-feber i landet. Sverige har ärvt ytterligare en amerikansk tradition och reabudskapen rasar in. För att få oss att handla ännu mer erbjuds vi inte sällan fri frakt, ofta ända fram till dörren. Detta har fått Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth att reagera.

– Det är helt enkelt så att det finns inget som heter fri frakt. Naturligtvis inte. Varorna ska köras ut och någon ska alltid betala i slutänden. Ofta är det våra medlemmar och deras arbetskamrater som genom prispress får allt sämre villkor, menar Wreeth

– Synen på deras jobb som gratistjänster spelar roll för hur dessa yrken värderas, säger Tommy Wreeth. Det spelar också roll för klimatet, tänker jag. Kan det verkligen vara rimligt att beställa hem sju par skor för att prova och sedan skicka tillbaka sex, bara för att det är gratis?

Om artikeln

Publicerad: 2019-12-02 08:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Fri frakt Tommy Wreeth Transportarbetareförbundet