Införandet i december av ett nytt handelsnamn för Scanias S-sovhytter med plant golv innebär att Scania 730 S kommer att vara en kraftfull representant för S-serien.

Nytt handelsnamn för sovhytter i Scanias S-serie

Scania gör ett namnbyte bland de mest statusfyllda lastbilarna i S-serien. Bokstaven S och motoreffekten kommer att byta plats i handelsnamnet, så att beteckningen blir exempelvis 450 S eller 730 S. Namnrockaden gäller endast sovhytter med plant golv. Bakom förändringen ligger en uppgörelse med Mercedes-Benz moderbolag Daimler AG.

Scanias nuvarande benämningssätt, med hyttserien följd av effekten, togs i bruk 2004 vid introduktionen av PGR-serien. Det nya handelsnamnet, med hästkraftsantalet först, kommer att gälla S-serielastbilar som beställs från och med nu och påverkar inga andra modeller.

Alexander Vlaskamp, Senior Vice President med ansvar för Scania Trucks.
– Genom den här justeringen uppfyller vi överenskommelsen med Daimler. Eftersom vi själva är måna om att skydda våra varumärken har vi förståelse för Daimlers invändningar mot S-seriens handelsnamn, med tanke på deras långa tradition av personbilar benämnda S-klassen, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2019-12-04 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Daimler S-hytt Scania