SM-kvaltävling i Värnamo för unga lastbilschaufförer 15 oktober

På tisdag den 15 oktober är det dags för den första av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes SM 2020. Först ut är tävlingen i Värnamo. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag.

På tisdag den 15 oktober är det dags för den första av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes SM 2020. Först ut är tävlingen i Värnamo. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag.

Stor koncentration och gott omdöme krävs när olika tävlingsmoment som lastsäkring och precisionskörning för både lastbil och truck ska genomföras. Utöver dem tillkommer också teoretiska prov som eleverna ska skriva.

Vill du veta mer och var de andra kvaltävlingarna hålls och när de genomförs, läser du det här. Och TYA bjuder in dig att läsa på deras Facebooksida.

Eller varför inte gå in på TYAs webbsida. TYA håller er uppdaterade med tävlingsresultat och bilder från tävlingarna.

Kvaltävlingen avhålls på Bredastensvägen 5 i Värnamo och beräknas starta klockan 09.00 och avslutas med en prisceremoni cirka klockan 16.00.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-14 15:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsbrist TYA Värnamo Volvo Yrkes-SM 2019