Nytt tullhanteringssystem effektiviserar DB Schenker

Ett nytt tullhanteringssystem hos DB Schenker innebär att man via elektronisk och automatiserad hantering av tulldeklarationer och tullager får en effektivare tullhantering. Det nya systemet innebär bland annat att det blir lättare för logistikföretaget att hålla sig uppdaterade inom EU-lagstiftningarna på området.

Med lösningen, som kallas GCT och som levereras av Descarte, får DB Schenker nu en gemensam och effektivare tullhanteringslösning för verksamheterna i Sverige, Norge och Danmark.
– Vi vill uppnå en modernare tullhantering samtidigt som ny EU-lagstiftning innebär stora utmaningar i att hålla vårt gamla system uppdaterat säger Mikael Eriksson, Head of Customs på Schenker AB i Sverige.

Schenker räknar med att produktiviteten ökar genom att automatiskt generera exportdokumentation tillsammans med motsvarande importdokumentation länderna emellan i en integrerad process.
– Descartes uppfyller våra krav som en globalt etablerad helhetsleverantör av ett komplett och beprövat tullsystem. Vi är en del av en stor internationell koncern och för oss är det viktigt att våra leverantörer är på samma nivå, säger Mikael Eriksson.

Tullhanteringssystemet hålls uppdaterat av leverantören för att uppfylla gällande krav och regleringar.
– Det hanterar effektivt en stor mängd tulldeklarationer med hög grad av automatisering, förklarar Lars Persson, Sales Director Nordic Region på Descartes.

Foto: DB Schenker

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-23 09:40
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Descarte Företagsnyheter Tullhanteringssystem