Glada ansikten från vänster Rasmus Gustavsson från Växjö fria fordonsgymnasium, Mimmi Roslin, Nils Holgerssongymnasiet i Skurup samt Wilmer Sandelius, Malenagymnasiet i Sjöbo. Foto Evelina Carborn.

Mimmi vann kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer i Värnamo

När årets första kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer var över, stod det klart att Mimmi Roslin vunnit med 115 poäng. Mimmi går sista året på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup och har i och med dagens seger kvalificerat sig till att tävla i Yrkes-SM i Helsingborg 2020.

På andra plats kom Wilmer Sandelius, Malenagymnasiet i Sjöbo, endast en poäng från vinnaren med 114 poäng och en hedrande tredjeplats med 112 poäng, intogs av Rasmus Gustavsson från Växjö fria fordonsgymnasium.

Mimmi fick den klassiska frågan om hur det känns.
– Otroligt bra, så kul. trodde inte det för jag gjorde en massa småmissar hela dagen som jag störde mig på. Blev så chockad när de sa mitt namn, svarade Mimmi.

Varför tror du att du vann?
– För att jag tog det lugnt och försökte vara noggrann även om man var lite nervös. Ser fram mot SM, sade hon.
SM i Helsingborg kommer att bjuda på ännu större utmaningar och tuff konkurrens.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, är en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn. De får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkesförare.

Sigalit Slutbäck, VD på TYA.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar, inte minst tjejer ,till ett yrkesval med stora möjligheter både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, sade hon.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-16 09:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Transportgymnasium TYA; Volvo Lastvagnar Yrkes-SM 2019