DSV köper Skeppsbrons verkstad i Göteborg

Den 21 oktober tog DSV Equipment över Skeppsbrons verkstad på Arendalsvägen i Göteborg, inklusive alla inventarier.

Skeppsbrons verkstad ligger bredvid DSV:s befintliga verkstad i Göteborg, som nu kan öka sin kapacitet med ytterligare tio trailers per servicetillfälle. De nya serviceytorna är öppna i båda riktningar för genomgående trafik och har inspektionsgrop samt broms- och upphängningstestutrustning.

Med ovan expansion och den senaste öppningen av verkstaden i Skogås, utökar DSV sitt verkstadsnätverk i Sverige och hela Europa.


Enligt DSV kommer förvärvet
att stödja och möta de växande kraven på underhåll av släpvagnar från befintliga kunder samt skapa utökade möjligheter för samarbete med nya kunder.
– Vi är mycket nöjda med den framgång vi ser gällande att tillhandahålla och reparera släpvagnar till interna kunder och som en ”pay-as-you”-tjänst till externa kunder. Sedan vi öppnade vår första verkstad 2015 har vi utvecklat vårt rykte som en ledande leverantör av underhåll och reparation av släpvagnar, vilket lockar en större kundkrets utöver DSV-åkare och underleverantörer. Vi servar nu stora trailerflottor, återförsäljare och försäkringsbolag som drar nytta av vår stora erfarenhet av att underhålla och reparera våra egna trailers, säger Ronni Rosendal, ansvarig för verkstäderna på DSV.

DSV:s mekaniker är enligt företaget specialister på underhåll och reparation av släpvagnar och även av lastbilar på vissa orter. Bland de tjänster som verkstäderna erbjuder kan nämnas tekniska inspektioner såsom säkerhetstester, bromsprov samt MOT-inspektioner, däckreparationer och däckskiften, rättning av chassin och karosserier och så vidare.

Vägassistans och jourservice är tillgänglig dygnet runt inom ett område på 200 km från de orter där DSV:s verkstäder finns representerade.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-24 16:04
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Ekonomi Företagsnyheter Göteborg Lastbilsverkstäder Skeppsbron